Opět zde máme v hlavní roli červenou řepu- tentokrát do burgerů. Nenechte se zmást, jelikož jsou tyto burgery výborné, křupavé a trochu pikantní…zkrátka takové, jako mají být!
Nejlepší by bylo, kdybyste udělali burgery jen z červené řepy. Já jsem bohužel měla jenom 1 řepu, takže tu druhou jsem nahradila červenými fazolemi (výsledek by měl být téměř totožný). Je jen na vás, co budete preferovat.
Burgery z červené řepy a fazolí
(porce- 5 středně velkých burgerů)
Ingredience:
1 velká červená řepa (syrová
1/2 hrnku červených fazolí (v plechovce, nezapomeňte propláchnout)
2 polévkové lžíce drcených lněných semínek + 6 polévkových lžic vody (nechte na 10 minut odstát, budete mít náhradu za vejce)
2 stroužky česneku
1 cibule
Hrst čerstvého špenátu
½ polévkové lžíce koriandru
½ polévkové lžíce kmínu
1/3 hrnku jemných ovesných vloček
Sůl, pepř dle chuti
Postup:
- Rozmixujte červenou řepu a fazole.
- Postupně přidávejte všechny ostatní ingredience. Vodu nejspíše nebudete potřebovat vůbec, jelikož řepa sama o sobě drží hodně vody.
- Ze směsi vytvarujte 5 středních burgerů.
- NENÍ NUTNÉ- Dejte burgery na chvíli na papírové ubrousky, aby se vysušila přebytečná voda (a tím se budou lépe péct a otáčet).
- Pečte na 20-25 minut na 200 stupňů Celsia. Po 15 minutách burgery obraťte, ať se propečou i z druhé strany.
- Servírujte v housce s avokádem, špenátem, cuketou. Nebo jako přílohu k čemukoliv jinému!
____________________________
Again we have beetroot as the star- this time in burgers. You must not get fooled, because these burgers are delicious, crunchy and a bit spicy...just like burgers are supposed to be!
The best way to do these is to omit black beans and only use beetroots..but I had just 1 beetroot so I replaced the other one with black beans. But the result should be the same, so it is up to your preference.
Beetroot and red bean burgers
(portion- 5 medium sized burgers)
Ingredients:
1 big beetroot (raw)
1/2 cup red beans (in a can, don't forget to rinse them)
2 tbsps flax seed meal + 6 tbsps water (let it sit for 10 minutes, you will have a substitute for eggs)
2 cloves of garlic
1 onion
a handful of fresh spinach
1/2 tbsp coriander
1/2 tbsp cumin powder
1/3 cup rolled oats (oat flour)
salt and pepper
Preparation:
- Mix beetroot and red beans
- Slowly add in other ingredients. You will not need water, as beetroot holds quite a lot of it naturally.
- Make 5 round burgers out of the mixture.
- Not necessary- place the burgers on a paper napkin and let it absorb the water from them (so it can be baked and turned easily)
- Bake for 20-25 minutes at 200 degrees Celsius. After 15 minutes turn the burgers, so they are properly baked from both sides.
- Serve in a bun with avocado, spinach, zucchini. Or with anything else!
Zajtra idem vyskúšať, len dúfam, že nevadí uvarená cvikla/repa keďže maminka všetky uvarila... :D
OdpovědětVymazat