čtvrtek 3. prosince 2015

Veganské višňové brownies // Vegan sour cherry brownies






Tak jo, brownies jsou skoro určitě jedním z nejlepších vynálezů světa. A je možné je udělat veganské, (jakž takž) zdravé, správně sladké a čokoládové. Zkrátka jako pravé. Zkusila jsem si to. Bylo to správné rozhodnutí. Miluju je.  
Moc moc moc doporučuju.

Veganské višňové brownies

(porce- cca 16//já použila formu na pečení 23x30x4,5 cm, můžete použít i více menších forem)

3 náhražky vejce (3 polévkové lžíce drcených lněných semínek + 9 lžic vody, smíchejte a nechte odstát cca 15 minut)
2 hrnky pohankové mouky
3/4 hrnku kakaového prášku
1 hrnek rostlinného mléka
3 polévkové lžíce rozpuštěného kokosového oleje
2 polévkové lžíce mandlového másla (nemusí být/nebo použijte arašídové máslo)
1/2 hrnek datlí (nemusí být)
3/4 hrnku třtinového cukru
1 sáček prášku na pečení
špetka soli
1/2 hrnku mražených višní
1/2 hrnku nalámané hořké čokolády

Postup:

1) Rozmixujte datle, cukr a mléko.
2) Přidejte mandlové máslo a lněná semínka, pečlivě rozmixujte.
3) Přidejte kakaový prášek.
4) Postupně přidávejte (přes síto) mouku, během toho mixujte.
5) Přilijte kokosový olej a mixujte, dokud nevznikne celkem hutná, lepivá hmota (když bude až moc suchá, přilijte trochu mléka).
6) Nakonec nasypejte prášek na pečení, špetku soli, promíchejte. Nalámejte čokoládu na malé kousku, půlku dejte do těsta, druhou půlku nechte na ozdobení.
7) Těsto vlijte do formy (vymazané kokosovým olejem nebo vyložené pečícím papírem), ozdobte zbytkem čokolády a navrch dejte višně.
8) Pečte na 180 stupňů Celsia 20-30 minut, dokud povrch brownies nebude plný ,,puklinek".
9) Nechte vychladit alespoň půl hodiny, poté nakrájejte a servírujte.

____________________________

Okay, brownies are one of the best inventions in the entire world. And you can veganize them, make them (kind of) healthy, sweet and chocolatey. Just like the ,,real" ones.
I tried to make them. It was a right decision. I love them.
I recommend them very much. 

Vegan sour cherry brownies

(portion- about 16 pieces// I used a 23x30x4,5 cm baking tray, or you can use more smaller ones)

3 flax seed eggs (3 tbsps of crushed flax seeds + 9 tbsps of water, mix it and let the seeds absorb water for about 15 minutes)
2 cups of buckwheat flour
3/4 cup of cacao powder
1 cup of plant based milk
3 tbsps of melted coconut oil
2 tbsps of almond butter (optional/use peanut butter)
1/2 cup of dates (optional)
3/4 cup of cane sugar
1 packet of baking powder
a pinch of salt
1/2 cup of frozen sour cherries
1/2 cup of dark chocolate chunks

Preparation:

1) Mix dates, sugar and milk, until you have a gooey texture.
2) Add almond butter and flax seed eggs, mix properly.
3) Add cacao powder and mix.
4) Slowly sift flour into the mixture, mix while doing that.
5) Pour in coconut oil and mix, until you have a rich, moist, not too dry batter.
6) At last put in baking powder and a pinch of salt and mix it all properly. Break your dark chocolate into chunks, put a half of them into the batter and leave the other half for garnishing. 
7) Pour the batter into the baking tray (with coconut oil or baking paper in it), garnish with the rest of the chocolate chunks and sour cherries. 
8) Bake at 180 degrees Celsius for about 20-30 minutes (until the surface is crispy).
9) Let it cool for at least half an hour, then cut into squares and serve.

Žádné komentáře:

Okomentovat