pátek 11. prosince 2015

Veganské perníčky // Vegan gingerbread cookies

Vánoce jsou tady. Perníčky jsou povinností.

Veganské perníčky:

(porce- 4 plné plechy)

2 hrnky pohankové mouky
1 hrnek mandlové mouky (rozmixované mandle)
1/2 hrnku datlí
1/3 hrnku vody
4 polévkové lžíce kokosového oleje
1/3 hrnku kokosového cukru
3/4 balíčku prášku do pečiva
1/2 polévkové lžíce muškátového oříšku
1/2 polévkové lžíce hřebíčku
1 polévková lžíce skořice
2 polévkové lžíce strouhaného zázvoru

Poleva na perníčky:

1 1/2 hrnků moučkového cukru
1 polévková lžíce kokosového oleje
několik polévkových lžic mandlového mléka

Postup:

1. Smíchejte datle, olej, koření, cukr a vodu. Rozmixujte.
2. Přidejte mandlovou mouku a mixujte.
3. Přidávejte přes síto mouku po částech, zároveň mixujte.
4. Na konec vsypte pečící prášek. Těsto by mělo držet pohromadě, pokud je moc lepkavé, obalte ho trochou mouky.
5. Nechte v lednici odpočívat alespoň 2 hodiny.
6. Na podložce vyválejte vždy část těsta, tloušťka by měla být okolo půl centimetru. Vykrojené perníčky položte na plech s pečícím papírem.
7. Pečte na 170 stupňů Celsia 12-13 minut.

8. Doporučuji udělat polevu na perníčky až další den. Zkrátka rozmixujte ingredience, dejte polevu do igelitového sáčku, prostřihněte konec a ozdobte perníčky. Nechte je na chvíli v ledničce, dokud poleva neztvrdne.

________________________

Christmas is here. Gingerbread cookies are a must.

Vegan gingerbread cookies:

(portion- 4 full baking trays)

2 cups buckwheat flour
1 cup almond flour (mixed almonds)
1/2 cup dates
1/3 cup water
4 tbsps coconut oil
1/3 cup coconut sugar
3/4 packet of a baking powder
1/2 tbsp nutmeg
1/2 tbsp cloves
1 tbsp cinnamon
2 tbsps grated ginger


Vegan frosting:

1 1/2 cups icing sugar
1 tbsp coconut oil
a few tbsps of almond milk


Preparation:

1. Mix dates, oil, sugar, spices and water.
2. Add almond flour and mix again.
3. Sift in buckwheat flour (in parts), mix well.
4. At last add in baking powder, knead dough into a ball. Use a bit of flour if it is too sticky.
5. Let the dough rest in fridge for at least 2 hours.
6. Always take a part of the tough, roll it on a pad (with some flour), the thickness should be about half a cm. Cut out your cookies, spread it on a baking tray with baking paper.
7. Bake at 170 degrees Celsius for 12-13 minutes.

8. I recommend garnishing with frosting a day after baking the cookies. Simply mix all the ingredients (frosting should be more thick than liquid), put into a sachet, cut the corner of it and decorate your cookies. Put the finished cookies into the fridge, until the frosting hardens a bit. 

Žádné komentáře:

Okomentovat