pondělí 22. února 2016

Raw mrkvové sušenky plněné banánovým krémem // Raw carrot cake cookies filled with banana cream













































Co se týče raw dezertů, nelze říci, který druh je nejlepší. Protože úplně každý má něco do sebe. A výjimkou nejsou tyto výtečné sušenky s příchutí mrkvového koláče- svěží a sladká chuť, navíc velikostí se vejdou přesně do ruky (takže se hodí na oslavu jako pochoutka). A aby toho nebylo málo, jako náplň je zde krém z mražených banánů a kokosového mléka. Tak neváhejte a dejte se do příprav!


Kokosové mléko- aby měl krém opravdu ,,krémovou“ konzistenci, doporučuji použít klasické kokosové mléko v plechovce (najdete v každém supermarketu) a použijte hlavně ten hutný, bílý krém (bez přebytečné vody, která je v plechovce).





Raw mrkvové sušenky plněné banánovým krémem


Ingredience:

(4 střední plněné sušenky)

Těsto:


3 velké mrkve
1 a 1/2 hrnku jemných ovesných vloček
1 hrnek datlí
1 polévková lžíce skořice
1/3 hrnku vlašských ořechů
Trošku vody

Banánový krém:


2-3 mražené banány
1/2 hrnku kokosového mléka


Postup:


  1. Nastrouhejte mrkve a rozmixujte s vločkami, datlemi, skořicí a ořechy. Přidejte trochu vody, pokud je těsto moc suché.
  2. Z 1/2 těsta udělejte 4 středně velká kolečka (šířka cca 2-3 cm) a dejte do mrazáku. Zbylé těsto nechte v ledničce.
  3. Udělejte krém z mražených banánů a kokosového mléka. 
  4. Na každé kolečko dejte vrstvu krému, poté je dejte na 25-30 minut do mrazáku.
  5. Ze zbylého těsta vytvarujte další 4 kolečka a poté je dejte na již ztuhlé spodní vrstvy s krémem. Budete tak mít 3 vrstvy: sušenka-krém-sušenka.
  6. Nechte v mrazáku hotové sušenky alespoň 1 hodinu.

______________________________


As for raw desserts, you can really pick up the best one- every single one is amazing. And these amazing cookies with a carrot cake flavor aren't an exception! A fresh and sweet flavor, in a perfect size (great for celebrations/parties). And what's more- they are filled with a cream made out of frozen bananas and coconut milk. So just get into it!

Coconut milk- I recommend using coconut milk in cans (for cooking), if you want to reach a desired creamy texture. They are usually in every supermarket. Use especially the white, thick part without the water.

Raw carrot cake cookies filled with banana cream


Ingredients:

(4 medium sized cookies)

Dough:


3 big carrots
1 1/2 cups quick oats
1 cup dates
1 tbsp cinnamon
1/3 cup walnuts
a bit of water


Banana cream:


2-3 frozen bananas
1/2 cup coconut milk


Preparation:


  1. Grate carrots and mix with oats, dates, cinnamon and walnuts. Add a bit of water if the dough is too dry.
  2. Use 1/2 of the dough and make 4 round cookies (width approx. 2-3 cm) and put into the freezer. Put the remaining dough into the fridge for a while.
  3. Make cream out of frozen bananas and coconut milk.
  4. Put a layer of banana cream on every one of your cookies and put into the freezer again for 25-30 minutes.
  5. Make 4 more cookies from the remaining dough and put it onto the cookies with cream. Now you have 3 layers: cookie-cream-cookie.
  6. Let the finished cookies sit in the freezer for at least an hour. 

Žádné komentáře:

Okomentovat