čtvrtek 12. listopadu 2015

Makovo citrónový koláč // Poppy seed and lemon cake



Koláče si začínám zamilovávat čím dál tím víc, hlavně od chvíle, co se mi podařil tento recept..nutno dodat, že mák je neuvěřitelně bohatý na vápník, bílkoviny a minerály, takže hravě dostanete do svého těla, co potřebuje i touto velmi chutnou formou. A rozhodně nevynechejte šťávu z citrónu, jelikož právě ten dodá koláči svěží, lehkou chuť..

Makovo citrónový koláč 

(25 cm průměr forma na koláč)

Ingredience: 

2 hrnky špaldové mouky (400 gramů)
1 hrnek máku
3/4 hrnku hnědého cukru
1 1/2 hrnků sójového mléka
1/4 hrnku kokosového oleje
šťáva z 1 citrónu
1 balíček prášku do pečiva
špetka soli

Postup:

1) V míse smíchejte mouku, mák a hnědý cukr.
2) Přilejte sójové mléko a promíchejte.
3) Přidejte kokosový olej a šťávu z citrónu a důkladně promíchejte (směs by měla být lepkavá, ne moc suchá).
4) Přidejte prášek do pečiva a špetku soli.
5) Vlejte těsto do předem vymazané formy (já použila kokosový olej, ale můžete ho vyložit pečícím papírem).
6) Pečte na 180 stupňů Celsia 20-25 minut.


________________________________________

I have started loving baking cakes more and more, especially since I have managed to make this recipe..necessary to say that poppy seeds are an amazing source of calcium, protein and minerals, so you can easily get a lot of nutrients into your body in a very delightful way. And definitely don't leave out the lemon juice, as it is the thing which gives the cake a fresh, light taste..

Poppy seed and lemon cake 

(25 cm round cake form pan)

Ingredients:

2 cups of buckwheat flour (400 grams)
1 cup of poppy seeds
3/4 cup of brown sugar
1 1/2 cups of soy milk
1/4 cup of coconut oil
juice of 1 lemon
1 packet of baking powder
a pinch of salt

1) In a bowl, mix flour, sugar and poppy seeds.
2) Add in soy milk and mix well.
3) Add in coconut oil and lemon juice and mix properly (the mixture should be quite sticky, not very dry).
4) Add baking powder and a pinch of salt and mix.
5) Prepare a form pan (I covered it with a thin layer of coconut oil, but you can also use baking paper) and pour the batter into it.
6) Bake at 180 degrees Celsius for about 20-25 minutes.

ENJOYYYY


Žádné komentáře:

Okomentovat