pátek 6. listopadu 2015

Veganské boloňské špagety // Vegan bolognese sauce


Až děsivě chuťově podobné ,,originální" verzi tohoto jídla. Tajemství spočívá v koření (jak jinak), doporučuju všem, kteří chtějí udělat dojem na své neveganské kamarády nebo na rodinu. A nemyslete si, že příprava je bůhvíjak náročná- jídlo je hotové do půl hodiny.

Veganské boloňské špagety (cca 6 porcí):

1 polévková lžíce kokosového oleje
1 cibule
1 nastrouhaná mrkev
2 stroužky česneku
1 čajová lžička sušené bazalky
1 čajová lžička oregána
1 čajová lžička tymiánu
1 bobkový list (vyndejte po dovaření)
1 hrnek sójového granulátu
1/2 hrnku vody
1 hrnek rajčatové omáčky (jakákoliv)
1 polévková lžíce lahůdkového droždí
1 hrnek nasekaných rajčat




1) Na pánvi rozehřejte kokosový olej, osmahněte cibuli, česnek a strouhanou mrkev do zlatova.
2) Přidejte koření a bobkový list, promíchejte a poté zalejte trochou vody a nechte několik minut povařit.
3) Přidejte sójový granulát a lahůdkové droždí a opět promíchejte a nechte vařit (pokud je to příliš suché, dodejte vodu).
4) Přidejte rajčatovou omáčku a sekaná rajčata, přikryjte a nechte vařit na mírném plameni cca 10 minut.

5) Servírujte s těstovinami (já použila kukuřičné).
___________________________________________


This version is almost TOO accurate when compared with the original recipe. SO GOOD. The secret is in the spices (as always), I recommend cooking this when you want to make an impression on your family or friends. And the preparation isn't even that difficult- all it takes is about 30 minutes.


Vegan bolognese sauce (about 6 portions):

1 tbsp of coconut oil
1 onion
1 grated carrot
2 cloves of garlic
1 tbsp of basil
1 tbsp of oregano
1 tbsp of thyme
1 bay leaf
1 tbsp of nutritional yeast
1 cup of soy granulate
1/2 of water
1 cup of tomato sauce
1 cup of diced tomatoes

1) On a pan, heat up coconut oil and fry onion, garlic and carrot until golden.
2) Add the spices and bay leaf, mix and then pour in some water and let it cook for a few minutes.
3) Add soy granulate and nutritional yeast and let it cook (if it is too dry, add more water).
4) Add tomato sauce and diced tomatoes, cover and let it cook on low heat for about 10 minutes.
5) Serve with pasta of your choice (I used corn pasta- delicious).

Žádné komentáře:

Okomentovat