Je to tu, další verze klasického zbožňovaného cheesecaku. Není potřeba ho péct, všechna magie se děje v mrazáku. Můžete navíc ještě posypat libovolnými semínky a oříšky.
Raw cheesecake s jablky:
(forma- 25 cm průměr, takže koláč byl hodně nízký..doporučuji menší formu)
Ingredience:
1. vrstva:
1 hrnek pekanových oříšků
2 hrnky vypeckovaných datlí
1/2 polévkové lžíce skořice
2. vrstva:
2 nakrájené banány, zmražené na několik hodin
2 hrnky kešu oříšků, namočených ve vodě přes noc (!!!)
šťáva z ½ citrónu
1/3 hrnku agáve sirupu/datlového sirupu/javorového sirupu
2 polévkové lžíce kokosového/třtinového/hnědého cukru
Ozdobení:
1 nakrájené jablko
datlový sirup
konopná semínka/oříšky
Postup:
- Ve velkém mixéru rozmixujte pekanové oříšky, datle a skořici. Měli byste mít lepkavou hmotu. Vtlačte do vaší formy a dejte ji na chvíli do mrazáku.
- Dejte do mixéru banány, kešu oříšky, šťávu z citrónu, sirup, cukr a mixujte. Po několika minutách mixování začne vznikat krém. Až bude dostatečně jemný a krémový, vyndejte formu z mrazáku a vlijte na předchozí vrstvu.
- Ozdobte krém a dejte cheesecake alespoň na 2 hodiny do mrazáku, aby na sebe všechny vrstvy sedly. Můžete nechat v lednici několik dnů nebo v mrazáku delší dobu. Dobrou chuť!
___________________________________________
And there we have it, another version of a classic (and adored) cheesecake. No need to bake or cook, all the magic happens in the freezer. You can sprinkle the cake with any seeds, nuts you want.
Raw apple cheesecake:
(portion- 25 cm round cake form pan)
Ingredients:
1. layer:
1 cup pecan nuts
2 cups pitted dates
1/2 tsp cinnamon
2. layer:
2 chopped bananas, frozen for a few hours
2 cups cashew nuts, soaked in water overnight (!!!)
juice of 1/2 lemon
1/3 cup agave sirup/date sirup/maple sirup
2 tbsps coconut/cane/brown sugar
Garnish:
1 chopped apple
date sirup
hemp seeds/nuts
Preparation:
- In a blender mix pecan nuts, dates and cinnamon until smooth. You should have a sticky dough. Put into your form and let it freeze for a while.
- Blend bananas, cashew nuts, lemon juice, sirup and sugar. After a few minutes a cream starts to appear. Once it is silky and creamy, take the form out of the freezer and pour the cream over the first layer.
- Garnish the cheesecake and put into the freezer for at least 2 hours. You can keep it in a fridge for a few days or freeze/refreeze whenever you want to. Enjoooooy!
Žádné komentáře:
Okomentovat