středa 6. ledna 2016

Kakaovo banánové tyčinky // Cacao and banana bars



Zdravé a výborné tyčinky, které se podobají snickerskám a marskám? Nemůžu uvěřit, jak lehké bylo je připravit! Hotové během 20 minut, absolutně vynikající. A rozhodně nesmíte vynechat kakaové boby, jelikož díky nim je čokoládová poleva správně hutná, hořká a zkrátka ta nejlepší.

Kakaovo banánové tyčinky

(porce- cca 8 malých tyčinek)

Ingredience:


Spodní vrstva:

3/4 hrnku ovesných vloček
1 hrnek datlí

Prostřední vrstva:

čerstvý banán

Poleva:

1 tabulka tmavé čokolády
hrst (cca 10) kakaových bobů


Postup:


  1. Rozmixujte ovesné vločky a datle, dokud nevytvoří lepkavou směs.
  2. Ze směsi vytvarujte obdélníčky, které dejte na pečící papír (do krabičky, aby se vešla do mrazáku).
  3. Nakrájejte banán na kolečka a dejte vždy několik koleček na každou tyčinku.
  4. Rozpusťte nakrájenou čokoládu a kakaové boby (já dala misku tak, aby se dnem dotýkala vařící vody v hrnci a míchala, dokud nevznikla poleva). 
  5. Polijte tyčinky kakaovou polevou.
  6. Dejte na několik minut do mrazáku, dokud poleva neztvrdne.
  7. Můžete buď nechat v mrazáku do té doby, než je budete chtít sníst, nebo nechte v ledničce několik dní.

________________________


Healthy and yummy bars, which are very similar to all those Snickers bars and Mars bars? I can't believe how easy it was to make them! Done within 20 minutes, absolutely delicious. And you definitely can't miss out raw cacao beans, because they are the main reason why the glaze is so rich and chocolatey and just amazing.


Cacao and banana bars

(portion- about 8 small bars)


Ingredients:


Bottom layer:

3/4 cup oats
1 cup dates


Middle layer:

1 fresh banana


Upper layer:

1 dark chocolate of your choice
a handful (about 10) of cacao beans




Preparation:

  1. Process oats and dates until you have a sticky dough.
  2. Make little bars and put them on a baking paper (in a box which can be stored in a freezer).
  3. Chop the banana and put a few banana coins on each bar.
  4. Melt your chocolate and cacao beans (I put it chopped up into a bowl, which was in a big pot and the bottom of the bowl touched the boiling water).
  5. Pour the glaze on the bars.
  6. Put the finished bars into a freezer for a while, until the glaze hardens.
  7. You can either store them in a freezer until you feel like eating them, or in a fridge up to a few days.

Žádné komentáře:

Okomentovat