pátek 30. ledna 2015

Refreshing fruit smoothie



Smoothies jsou skvělá volba pro snídani, oběd nebo během dne. Nejradši si je dávám po cvičení, ikdyž jsem vždy preferovala mít ,,skutečné" kousky ovoce nakrájené v misce, tak teď začínám mít ráda vše rozmixované víc a víc. Je to také způsob, jak do těla vpravit nějakou zeleninu, aniž byste na ni měli chuť- přidáním okurky, špenátu nebo celeru dodáte do smoothies vitamíny navíc a ani je v nich neucítíte. A to nemluvím o dalších ingrediencích, které můžete přidat do směsi a rozmixovat- datle, arašídové/mandlové/tahini máslo, chia semínka, rostlinná mléka (doporučuji kokosové), kakao.. 
Tuhle kombinaci jsem si v poslední době hodně oblíbila a vždy mě plně zasytí. 

Ovocný smoothie s chia semínky (cca 1 litr) 

2 banány
2 větší pomeranče
1-1,5 hrnku studené vody
1 hrnek zmražené ovocné směsi (zmražené jahody, borůvky, maliny, brusinky)
1 čajová lžička chia semínek

Jednoduše rozmixujte všechny ingredience, dokud není smoothie úplně rozmixovaný a dá se pít. Doporučuji rozdělit dodávání do mixér (např. nejdříve 1 banán, pomeranče, vodu a rozmixovat, poté dodat ovocnou směs, banán a znovu mixovat). Navrch posypu chia semínky.

Smoothies are a great option for breakfast, lunch or during the day. I like them a lot after my workout, even though I always used to prefer chewing pieces of fruit in a bowl, I am starting to like mixed fruit more and more. It is also a good way to sneak some greens into your body when you don't crave them- adding cucumber, spinach or celery gives the smoothie extra nutrients and vitamins and doesn't affect the taste at all. Not talking about many other things you can add and mix in- dates, peanut butter/almond butter/tahini, chia seeds, plantbased milk (I recommend coconut milk), cacao powder..
This particular combo is my favourite at the moment and it fills me up just perfectly. 

Fruit smoothie with chia seeds (makes about 1 litre)

2 bananas
2 big oranges
1-1,5 cup of cold water
1 cup of frozen berries (frozen strawberries, blueberries, raspberries, cranberries)
1 tsp of chia seeds

Simply mix all the ingredients until smooth and drinkable. I rather divide them and gradually add into the blender (first a banana, oranges, water and mix, then add berries, the other banana and mix again). I top the smoothie with chia seeds. 


2 komentáře:

  1. Aj ja si podobný robievam a na chia semienka nedám dopustiť. Mám rada aj ochutné napr. od chia bia :)

    theVandasdiary

    OdpovědětVymazat
  2. tak ty jsem jeste nezkousela! diky za tip :)

    OdpovědětVymazat