čtvrtek 21. května 2015

Easy Raw Vegan Blueberry Cheesecake

Takže..KONEČNĚ jsem se odhodlala k pokusu o raw dort. Vždycky jsem se toho dost bála, přitom na tom vážně nic nebylo a celé mi to zabralo cca hodinu. Našla jsem nějaký recept a ten jsem si předělala podle sebe na nejlehčí možnost, jaká vůbec šla :D. Rozhodně to musíte zkusit!
Cheesecake má velmi úžasnou lehkou chuť, navíc nezaplácne a nezatíží žaludek jako ty, které obsahují smetanu. Skoro se mi nechce věřit tomu, z čeho jsem ho vytvořila.

Soo..FINALLY I have attempted to make a raw cake. I have always been afraid of trying it, even though it is so easy and took me like an hour in total. I found a recipe and made it my own to the easiest version possible :D. You need to try it!
Cheesecake has this delicious light taste, it doesn't make you too full like those which contain dairy. I almost can't believe I actually prepared it.

Raw veganský borůvkový cheesecake/ Raw vegan blueberry cheesecake

Porce- 1 koláč (25 cm kulatá forma)/Portion- 1 cake (25 cm round spring form pan)

1. vrstva:

2 hrnky pekanů
1 hrnek vypeckovaných datlí (pro měkčí konzistenci doporučuju namočit do vody na alespoň 2 hodiny)
půl hrnku strouhaného kokosu
špetka soli

first layer:

2 cups of pecan nuts
1 cup of pitted dates (for softer consistency I recommend soaking them in the water for at least 2 hours)
half a cup of dessicated coconut
a pinch of salt


2. vrstva:

2 hrnky kešu oříšků (NUTNÉ- namočit do vody přes noc a poté propláchnout)
okolo 6 čajových lžiček kokosového oleje
šťáva z půlky citronu
půlka obsahu vanilkového lusku (není nutné)
trochu agave sirupu
2 hrnky čerstvých (mražených) borůvek

second layer:

2 cups of cashew nuts (IMPORTANT- soak them in the water overnight and then rinse well)
about 6 tsps of coconut oil
juice from half a lemon
a bit of vanilla (not needed)
a bit of agave sirup
2 cups of fresh (frozen) blueberries


3. vrstva (,,poleva):

mražené ovoce (borůvky, jahody, maliny, ostružiny)- asi 1 hrnek
trochu vody

third layer (,,frosting"):

frozen fruit (blueberries, strawberries, raspberries, blackberries)- about 1 cup 
a bit of water


Postup/ Preparation:

1. Smíchejte všechny ingredience na 1. vrstvu a dejte do mixéru. Mixujte tak dlouho, dokud hmota nebude měkká a musí z ní jít udělat kulička. Pokud bude směs moc suchá, přidejte trochu vody.
    Put all the first layer ingredients into the blender. Blend it all until it is gooey and soft and you have to be able to form a ball out of it. If the mixture is too dry, add a bit of water.



2. Rozložte rozmixovanou směs rovnoměrně do formy, aby vytvořila cca 1 cm vysokou vrstvu (záleží na průměru formy). 
    Press the mixture evenly into the pan to create 1 cm high layer (depends on the diameter).


3. Dejte formu do mrazáku, zatímco budete připravovat 2. vrstvu.
    Put the pan into the freezer while preparing the second layer.

4. Dejte všechny ingredience na výplň do mixéru a mixujte, dokud nebudete mít víceméně hladkou krémovitou konzistenci. 
   Put all the filling ingredients into the blender and blend until you have a soft, cream-like consistency.




5. Rozetřete tuto směs na 1. vrstvu dortu.
    Spread the filling on the first layer.


6. Dejte opět do mrazáku, zatímco budete připravovat poslední vrstvu.
     Put into the freezer again so you can make the last layer.

7. Jednoduše rozmixujte mražené ovoce s trochou vody (bude to připomínat sorbet).
    Simply blend the frozen fruit and some water (it will look like a sorbet).




8. Rozetřete poslední vrstvu na dort. Můžete ozdobit kokosem, oříšky, ovocem...Dejte ho do mrazáku na nejméně 2 hodiny, aby na sebe všechny vrstvy sedly. Až budete chtít dort ochutnat, nechte ho pomalu rozmrazit v ledničce po dobu 4-5 hodin.
   Spread the last layer on the cake. You can decorate it with coconut, nuts, fruit...Put it into the freezer for at least 2 hours so all the layers can be set together. When you want to taste the cake, let it slowly defrost in the fridge for 4-5 hours.







YUUUUUUUUUUUUUUM








Žádné komentáře:

Okomentovat