středa 30. prosince 2015

Veganský fazolový burger // Vegan bean burger




Máte chuť na burger, ale už máte dost těch nezdravých, mastných z masa, ze kterých vám je akorát špatně a těžko? Co takhle zdravý veganský burger, plný bílkovin a minerálních látek? I ten se může stát skutečným. Stačí chvíle kreativity v kuchyni a několik ingrediencí, které snadno seženete v každém obchodě.

Veganský fazolový burger

Ingredience: 

(porce- 8 středně velkých burgerů)

1 hrnek vařené bílé rýže
1 1/2 hrnku vařených červených (černých) fazolí
1 cibule
2 stroužky česneku
2 polévkové lžíce hořčice
1 polévková lžíce kmínu (prášku)
1 polévková lžíce koriandru
1 polévková lžíce petržele
Špetka chilli lupínků (nebo koření)

Sůl a pepř na dochucení


Postup:

  1. Fazole nechte namočené přes noc ve vodě, poté uvařte na měkko. Rýži připravte klasicky, buď v hrnci nebo v rýžovaru.  
  2. Na pánvi na trošce oleje osmahněte najemno nakrájenou cibuli a česnek, dokud nezměkne a nepustí aroma.
  3. Ve velké míse smíchejte rýži a fazole, promíchejte a rozmačkejte fazole.
  4. Do směsi dejte osmahnutou cibuli a česnek, promíchejte.
  5. Přidejte veškeré koření a hořčici. Můžete přidat/ubrat dle chuti.
  6. Udělejte ze směsi středně velké kulaté placky. Položte na pečící papír (nebo do alobalu).
  7. Pečte na 180 stupňů Celsia 30 minut. Po 15 minutách burgery otočte, aby byly propečené z obou stran.

______________________________

Do you feel like having a burger, but you are just tired of the unhealthy, greasy and meaty ones, which make you feel sick and awful to your stomach? What about a healthy vegan burger, filled with protein and minerals? Even that can be real. All you need is a bit of creativity in the kitchen and a few ingredients, which you can easily find in every shop. 

Vegan bean burger

Ingredients:

(portion- 8 medium sized burgers)

1 cup cooked white rice
1 1/2 cup cooked red kidney (black) beans
1 onion
2 cloves of garlic
2 tbsps mustard
1 tbsp cumin powder
1 tbsp coriander
1 tbsp parsley
A pinch of chili flakes (or chili spice)
Salt and black pepper 

Preparation:

  1. Let the beans soak in water overnight, then cook until soft. Make your rice like you always do, in a pot or in a rice cooker. 
  2. On a frying pan with a bit of oil fry chopped up onion and garlic until soft and caramelized.
  3. In a big bowl, mix rice and beans and mash together.
  4. Add onion and garlic and mix well.
  5. Add all the spices and mustard. You can add a bit more (or less) depending on the taste.
  6. Make medium sized round burgers. Put them on a baking paper (on a foil).
  7. Bake at 180 degrees Celsius for 30 minutes. Flip the burgers after 15 minutes, so they are baked properly on both of the sides.

Žádné komentáře:

Okomentovat